Nette

“Ik zing het liefst muziek die betekenis voor de luisteraar heeft,” vertelt Nette. “Dat kan gaan om iets verdrietigs, maar ook om het vieren van de liefde. De aangevraagde liedjes zijn niet zelden heel verrassend. Zo zong ik laatst ‘Highway to Hell’ voor een net getrouwd stel. Het was hilarisch.”

Als klein meisje zong ze al op school en tijdens talentenjachten. Ze regisseerde toneelstukjes en haar ouders kochten een echte ‘soundmixer’ voor haar. Sindsdien was er geen houwen meer aan. Toch verslapte haar hobby toen ze kinderen kreeg.

Sinds het overlijden van haar partner in 2010 pakte ze haar oude hobby zingen weer op en gaf ze meerdere gedenkpopconcerten en herinneringsconcerten. Ook werkte ze mee aan community artprojecten en beklom ze diverse podia in Nederland en België, waaronder: Bird, Rotown, de Kroepoekfabriek, Hulstkampgebouw, Theater De Vlasbloem. Daarnaast trad ze op tijdens diverse festivals. Inmiddels is het haar werk muziekprogramma’s voor betekenisvolle gebeurtenissen te maken.

Haar geluid reikt van jazzy tot fierce.Nette Jongens Nette

Verder is Nette bekend van haar vlog ‘Een Lied speciaal voor Jou’ en van haar unieke Tesla-Kever ‘Blue’; de eerste Kever Oldtimer gevuld met Tesla-batterijen.

Wil je nóg meer over haar weten? Check dan haar site Nette Scheepstra

Home